Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja Dostępności
Deklaracja Dostępności
Resetowanie ustawień
Reset
Godło

21i24.04.2020 Temat: Wyróżniamy rodzaje roztworów

21i24.04.2020 Temat: Wyróżniamy rodzaje roztworów

1 W ramach powtórzenia poprzedniego tematu zapoznaj się z załączoną sketchnotatką.

2 OBOWIĄZKOWO wykonaj doświadczenie 3 ze strony 176 - krystalizację soli kuchennej (lub innej substancji). To doświadczenie jeśli masz ochotę, możesz zmodyfikować (w Internecie jest dostępnych wiele wersji tego doświadczenia). Obserwuj i dokumentuj efekty pracy co dwa dni. Do 10 maja prześlij mi sprawozdanie (mogą być zdjęcia z podpisanymi dniami obserwacji). Zadanie podlega ocenie.

3 DODATKOWO możesz wykonać jeszcze inne doświadczenie opisane w tym temacie. Jeśli prześlesz opis (użyte przedmioty i odczynniki, czynności, obserwacje i wnioski) oraz zdjęcie dokumentujące jego wykonanie to masz szansę na dodatkową ocenę.

4 Przerysuj schemat dotyczący podziału mieszanin ze strony 175.

5 Krótko wyjaśnij pojęcia: roztwór, roztwór nasycony, roztwór nienasycony, roztwór własciwy, koloid, zawiesina oraz krystalizacja.

Data dodania: 2020-04-13 13:40:34
Data edycji: 2020-04-13 13:42:43
Ilość wyświetleń: 1120

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Lipiec 2025
NdzPnWtŚrCzwPtSob
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Dzisiaj: Poniedziałek, Lipiec 28, 2025

Podstrony

Zobacz podstrony klas i nauczycieli
Więcej informacji
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej