Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja Dostępności
Deklaracja Dostępności
Reset
Reset
Godło

21i24.04.2020 Temat: Wyróżniamy rodzaje roztworów

21i24.04.2020 Temat: Wyróżniamy rodzaje roztworów

1 W ramach powtórzenia poprzedniego tematu zapoznaj się z załączoną sketchnotatką.

2 OBOWIĄZKOWO wykonaj doświadczenie 3 ze strony 176 - krystalizację soli kuchennej (lub innej substancji). To doświadczenie jeśli masz ochotę, możesz zmodyfikować (w Internecie jest dostępnych wiele wersji tego doświadczenia). Obserwuj i dokumentuj efekty pracy co dwa dni. Do 10 maja prześlij mi sprawozdanie (mogą być zdjęcia z podpisanymi dniami obserwacji). Zadanie podlega ocenie.

3 DODATKOWO możesz wykonać jeszcze inne doświadczenie opisane w tym temacie. Jeśli prześlesz opis (użyte przedmioty i odczynniki, czynności, obserwacje i wnioski) oraz zdjęcie dokumentujące jego wykonanie to masz szansę na dodatkową ocenę.

4 Przerysuj schemat dotyczący podziału mieszanin ze strony 175.

5 Krótko wyjaśnij pojęcia: roztwór, roztwór nasycony, roztwór nienasycony, roztwór własciwy, koloid, zawiesina oraz krystalizacja.

Data dodania: 2020-04-13 13:40:34
Data edycji: 2020-04-13 13:42:43
Ilość wyświetleń: 946

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Podstrony

Zobacz podstrony klas i nauczycieli
Więcej informacji
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej